De zomervakantie is in zicht. Denk aan een goede doorlopende reisverzekering !

Terug naar nieuws overzicht
Zomervakantie reisverzekering

Artikel delen:

Stel dat je een been breekt in Spanje en je wordt naar een privékliniek gebracht kost je dit al snel € 30.000. En nee, een privékliniek in het buitenland valt niet standaard onder je zorgverzekering. Dus om te zorgen dat je niet in de financiële problemen komt door je vakantie is het verstandig om tijdig te checken wat je al verzekerd hebt in Nederland en wat je nog aanvullend kan regelen.

Een Nederlandse basiszorgverzekering dekt vaak wel medische kosten in het buitenland, maar alleen voor het tarief dat het in Nederland ook zou kosten en alleen voor spoedeisende hulp op locatie. De tarieven in het buitenland kunnen aanzienlijk hoger liggen. Denk met name aan landen als Amerika, Canada of Zwitserland waar de zorgkosten veel hoger zijn. Als je in een Amerikaans ziekenhuis wordt opgenomen voor een blindedarmontsteking kost dit al snel € 50.000. In Nederland zou dit € 2.500 kosten.

Een ander belangrijk onderschat voorval is dat je ernstig ziek kunt worden in het buitenland of, nog erger, komt te overlijden. In die situatie moet je terugkomen met speciaal vervoer naar Nederland (repatriëring) . Dit wordt niet vergoed door de basiszorgverzekering. Deze kosten worden door uitvaartorganisaties op gemiddeld € 6.000 tot € 8.000 geschat, maar als je bijvoorbeeld liggend vervoerd moet worden vanuit een vlucht van Bali kost dit al snel € 25.000. Geen fijn bedrag om ‘even’ voor eigen rekening te nemen.

Mocht je geen zin in hebben (en geen tijd) om dit allemaal uit te zoeken dan is het sluiten van een reisverzekering MET geneeskundige kosten zeker een goed idee. Vaak kan het al voor alleen de reis die je gaat maken, maar als je vaker per jaar weggaat is een doorlopende reisverzekering meestal veel gunstiger. En je hebt er geen omkijken meer naar.

Voor wat betreft die geneeskundige kosten op de reisverzekering hebben we het over maximaal een paar euro per maand en je bent zeker van de beste zorg voor je hele gezin zonder financiële ellende achteraf.

Hierbij als laatste nog wel opgemerkt dat als je gaat sporten op vakantie, je dit wel even aanvullend moet controleren op je zorg- en/of reisverzekering of er dekking is als er wat gebeurt? Dit geldt bijvoorbeeld voor bergbeklimmen, skiën en snorkelen. Bij sommige verzekeraars dien je dit los te melden en/of af te dekken.

En als je even de tijd hebt genomen om dit goed te regelen: …. Fijne vakantie ?

Nicole van Venrooij
Schadeadviseur M.E.B. Bedrijfsverzekeringen

Meer nieuws

Vervoerdersaansprakelijkheid. Belangrijk !

Deze verzekering dekt het risico af dat u als vervoerder/ transporteur aangesproken wordt voor schade...

Lees meer

Kentekenplicht Werkmaterieel

Vanaf 1 januari 2022 is er een kentekenplicht voor landbouwvoertuigen en werkmaterieel. Zonder dat kenteken...

Lees meer