Het belang van een cyberverzekering !

Terug naar nieuws overzicht

Artikel delen:

Als bedrijf heeft u in zijn algemeen een hele brede database bij van gegevens van (oud)werknemers, klanten en wellicht prospects. Dat is ook een belangrijke asset van uw onderneming.

Met de komst van AVG per 25 mei 2018 is het nog belangrijker om deze gegevens op een goede manier te beheren. Aandachtspunten daarbij zijn o.a. :
– Stel een calamiteitenplan datalekken op
– Controleer uw privacy-verklaring (bijv. op uw website)
– Sluit een verwerkersovereenkomst met uw webontwikkelaar/ hostingprovider

De boetes die uitgedeeld kunnen worden , zijn bovendien vanaf mei 2018 ten gevolge van deze wetgeving ook groter en kunnen oplopen tot 20 miljoen euro.
Omdat gegevens digitaal opgeslagen worden en het voor u of uw organisatie niet te doorgronden is of alles goed beveiligd is en er geen risico is dat gegevens op straat komen te liggen, adviseren wij onze klanten om een Cyber en Data Riskverzekering af te sluiten.
De premies vallen op zich mee, maar wat belangrijker is, is de ondersteuning van specialistische bedrijven waar van gebruik gemaakt kan worden als u deze verzekering afsluit.
Daarnaast is meeverzekerd als er privacy-gevoelige gegevens gestolen worden en evt. boetes opgelegd door toezichthouders en juridische kosten die gemaakt moeten worden !! In een volgend artikel gaan we verder in op wat een cyberverzekering dekt en wat de verschillen zijn tussen de verzekeraars die het nu aanbieden.

Voor een offerte verzoeken wij u contact op te nemen.

Meer nieuws

Vervoerdersaansprakelijkheid. Belangrijk !

Deze verzekering dekt het risico af dat u als vervoerder/ transporteur aangesproken wordt voor schade...

Lees meer

Kentekenplicht Werkmaterieel

Vanaf 1 januari 2022 is er een kentekenplicht voor landbouwvoertuigen en werkmaterieel. Zonder dat kenteken...

Lees meer