Goederen-transport

Raken de goederen die worden vervoerd kwijt of beschadigd? De goederentransportverzekering dekt de schade door verlies, diefstal en beschadiging van uw goederen onderweg. Ook schade door bederf en stakingen is mee te verzekeren.

Belangrijk is om goed na te gaan welke incoterms (transportvoorwaarden) er van toepassing zijn. Wellicht loopt u meer risico als u de goederen naar Nederland laat komen dan u van tevoren inschat. Goed advies is essentieel. Neem bij vragen contact met ons op.

Mantelpakket Transport

Een goede transportverzekering biedt zekerheid voor ondernemingen die goederen vervoeren of laten vervoeren. Deze ondernemingen lopen namelijk het risico dat er tijdens het transport iets met deze goederen gebeurt dat tot schade aan of verlies van deze goederen leidt. Het adviseren over en het verzekeren van aan transport gerelateerde risico’s betreft een vakgebied op zich. Wij hebben daar de expertise voor en helpen u graag.

 

Transportverzekering

Laat u goederen naar Nederland komen dan kan het zijn dat het risico al in de haven van vertrek voor u is. Mocht er onderweg wat gebeuren dan is dat heel zuur. Daarnaast is het van belang bij het transport in Nederland of Europa (naar uw klant toe) wat voor soort goederen u verstuurt. Meestal is de aansprakelijkheid van de transporteur beperkt tot een vast bedrag per kilogram (AVC/ CMR) en her meerdere komt echt voor uw rekening.  Wij helpen graag dit inzichtelijk te maken en evt. oplossingen te bieden.

Transportrisico Transporteur

Als transporteur loopt u ook risico. Dit wordt in de meeste gevallen beperkt door uw voorwaarden (AVC/ CMR) die het risico beperken tot een bedrag per kilogram. Voor AVc-condities (binnenlands vervoer) is dit 3,4 euro per kg en voor CMR (buitenland) 9,50 euro per kg.   Dit risico kunt u afdekken door een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Via deze link kunt u direct zelf berekenen wat dit gaat kosten en evt. zelf afsluiten.

Niet iedere klant is van bovenstaande op de hoogte dus is het belangrijk om tevens uw klanten daarop te wijzen. We kunnen daarbij in overleg natuurlijk helpen.

Transport-helpdesk

Transport is een aparte tak van sport. Wij adviseren al meer dan 15 jaar transportbedrijven en helpen u graag om de risico’s die uw bedrijf loopt goed (en voordelig) af te dekken.  Ook als u personeel ziek is en u heeft vragen dan helpt onze schadeafdeling graag en zorgen we dat u weet wat u moet doen.  Bel ons als u vragen heeft op 0162-466330 of mail naar transport@mebnet.nl .

Bent u op zoek naar meer verzekeringen? Kijk dan eens op onze andere website.

Alle voordelen MEB-transport pakket

  • Scherpe premies
  • Transport- helpdesk
  • Aparte schadedesk
  • Ook voor eigen rijders scherpe tarieven
  • Letsel chauffeurs tot 2,5 miljoen euro
  • Vaste premie vrachtauto
  • Samenwerking 25 verzekeraars
  • Onafhankelijk advies
  • Scherpe premie verzuimpolis Personeel
  • Mogelijkheid inschakelen preventieadviseur